Fоtо: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kāpostu salāti ar apelsīniem, granātāboliem un pistācijām. Jo īpaši piemēroti svētku reizēm – tad tos gatavo dienu iepriekš, lai kāposti ievilktos.

::recepte::

Uzkarsē uz nelielas uguns sausu un tīru pannu un apgrauzdē tajā pistācijas, līdz tās nedaudz apbrūnējušas. Izber no pannas un atdzesē.

Parasto kāpostu, sarkano kāpostu un Briseles kāpostus smalki sagriež ar nazi vai sašķēlē ar mandolīnu vai virtuves kombainu. Kāpostus ieliek salātu bļodā.

Apelsīnus nomizo un sadala daiviņās uzmanīgi kādā traukā, lai saglabātu to sulu.

Sajauc salātus – kāpostiem pievieno kressalātus, kā arī apelsīnu gabaliņus. Mērcei nepieciešamās sastāvdaļas samaisa un piejauc arī apelsīnu sulu, kas no tiem atlikusi. Pārlej pār kāpostiem, nedaudz apmaisa.

Beigās salātiem pievieno apgrauzdētas pistācijas un izlobītas granātābola sēkliņas.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !