Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Smilšu mīklas cepumi ar Brazīlijas riekstiem un piparkūku garšvielām. Ja piparkūku garšvielas nav, tās aizstāj ar kanēli, maltu muskatriekstu, maltām krustnagliņām un maltu koriandru.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 25
250 gmilti1 TKpiparkūku garšvielas175 gsviests100 gpūdercukurs100 gBrazīlijas rieksti

Pagatavošana

1

Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno garšvielas. Sviestu sagriež kubiņos un ar rokām "ieberž" miltos. Tad pievieno cukuru un mīklu pamīca, lai tā sajauktos.

2

Kad mīkla puslīdz gatava, pieber sasmalcinātus riekstus un apmīca mīklu vēl pēdējo reizi.
"Tasty" padoms: mīklu vieglāk būs sajaukt virtuves kombainā, mīklas jaukšanas režīmā.

3

Mīklu gareniski izvirpina garā desā, kas ir apmēram piecus centimetrus resna. Ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī, lai tā neilgu brīdi atdziest.

4

Pēc tam izņem no ledusskapja un sagriež mīklu centimetru biezās šķēlītēs, lai veidotos apaļi cepumi. Cepumus izkārto uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru.

5

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C. Cep 15–20 minūtes, līdz cepumi zeltaini. Kad gatavi, izņem no krāsns un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!