Foto: DELFI
Ar "antipasti" itāliešu virtuvē saprot uzkodu, ko pasniedz pirms pamatēdiena. Šajā receptē apcepti baklažāni un cukīni pasniegti ar Parmas šķiņķi un gardām itāļu olīvām. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis sadarbībā ar "Borjomi".
720Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 baklažāns1 cukīni1 paprika6 saulē kaltēti tomāti1 ķiploka daiviņa4 šķēlesparmas šķiņķis olīvas sarkanais sīpols balzamiko etiķis olīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Baklažānus, cukīni un papriku sagriež šķēlēs un apcep uz pannas.

2

Atsevišķi pagatavo marinādi: sajauc smalki sakapātu ķiploku, pētersīļus, olīveļļu. Pievieno arī balzamiko etiķi, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

3

Apceptos dārzeņus un saulē kaltētos tomātus liek marinādē vismaz uz nakti, lai ievelkas.

Pasniedz ar Parmas šķiņķi, sarkanā sīpola šķēlītēm un olīvām ar kauliņu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!