Foto: Publicitātes attēls
Spinātu lapiņas, paprika, avokado, āboli un granātāboli – garšīgu salātu pamats. Ja vēl papildināti ar kraukšķīgiem riekstiem un saldeni skābenu mērcīti, tie būs patiesi izdevušies. Recepti piedāvā uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone.
15Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gspināti1 paprika1 avokado1 ābols vai bumbieris1 ābols vai bumbieris0.5 granātābols1 saujavalrieksti, pekanrieksti vai mandeles MĒRCEI:3 ĒKolīveļļa1 ĒKbalzamiko etiķis2 ĒKcitrona sula1 ĒKmedus pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Papriku, ābolu vai bumbieri (var ņemt abus) un avokado notīra un sagriež šķēlēs, riekstus sakapā, attīra granātābola sēklas.

2

Lielā bļodā samaisa visas mērces sastāvdaļas, pievieno salātu lapas, augļus, pusi no kapātajiem riekstiem un granātābola sēklām.

3

Salātus kārto uz šķīvja, pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem un granātābola sēklām.

Šie salāti ļoti labi papildinās svētku cepeti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!