Foto: Shutterstock
Ļoti vienkārši un ātri pagatavojama lēcu zupa īsai pusdienu pauzei vai žiglām vakariņām. Ja vēlies, zupai bez burkāniem vari pievienot arī puravus, selerijas vai kādu tomātu.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 sīpols2 TKolīveļļa3 ķiploka daiviņas2 burkāni85 gsarkanās lēcas1 dārzeņu buljona kubiņš1 lverdošs ūdens3 ĒKpētersīļi

Pagatavošana

1

Sīpolu smalki sakapā. To pašu izdara ar ķiploka daiviņām.

2

Katliņā uzkarsē eļļu un liek apcepties sīpolus. Tikmēr burkānus sagriež pusripiņās. Ķiplokus un burkānus pievieno sīpoliem un sutina apmēram minūti.

3

Pēc tam katlā lej verdošu ūdeni, iemaisa virumā lēcas un buljona kubiņu. Katlam uzliek vāku un zupu vāra 15 minūtes, līdz lēcas mīkstas.

4

Kad zupa gatava, nogriež plīts liesmu un iemaisa zupā sakapātus pētersīļus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!