Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vakariņas vienā cepamtraukā – sulīgas vistas kājiņas ar Vidusjūras gardumiem. Šoreiz cepamtraukā gardi izsutinājušies tomāti, olīvas, artišoku gabaliņi un atspirdzinošie citroni.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gtomāti (dažādu šķirņu)150 gartišoku "sirdis" (var būt marinētas)1 citrons1 ĒKolīveļļa4 vistas kājas75 gmelnās un zaļās olīvas ar kauliņiem saujasvaigas oregano lapas pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Dziļā cepamtraukā saber uz pusēm sagrieztus tomātus, artišoku "sirdis" un citronu, kas sagriezts daiviņās.

3

Uzkarsē nelielu pannu, ielej tajā eļļu. Vistas kājas apcep 5 minūtes no katras puses, lai tās apbrūninātu. Pēc tam vistas kājas liek cepamtraukā pie dārzeņiem, pārlej ar tauciņiem, kas palikuši pēc cepšanas un pārber ar sāli un pipariem.

4

Vistu ar dārzeņiem cep cepeškrāsnī 25 minūtes. Pēc tam cepamtraukā pievieno olīvas un saplucinātas oregano lapiņas, un cep visu vēl 5–8 minūtes. Kad viss gatavs, pasniedz uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!