Foto: Santa Maria
Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem!

::recepte::Kotletes
Sajauciet pienu ar rīvmaizi, olu un maltās gaļas garšvielu. Ļaujiet maizei 5 minūtes uzbriest. Pievienojiet malto gaļu un samaisiet. Veidojiet kotletes un cepiet sviestā uz vidēji karstas pannas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Nolieciet malā.
Saldā krējuma mērce
Pannā uzkarsējiet sviestu. Kad sviests kļuvis brūns, pievienojiet kviešu miltus. Maisot pievienojiet liellopu gaļas buljonu un saldo krējumu. 5 minūtes vāriet uz mazas uguns, līdz mērce kļūst vienmērīga un bieza. Varat pielāgot biezumu ar ūdeni. Lieciet kotletes mērcē un sautējiet uz lēnas uguns, līdz tās ir gatavas.
Kartupeļu biezenis ar spinātiem
Uzvāriet kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti. Nokāsiet. Uzkarsējiet pienu un sviestu kopā ar baltajiem pipariem un muskatriekstu. Kad maisījums sāk vārīties, pievienojiet spinātus. Pārlejiet karsto pienu ar spinātiem pār nokāstajiem kartupeļiem. Sablendējiet vienmērīgā masā ar rokas blenderi. Pievienojiet sāli pēc garšas.

Pasniedziet kopā ar kapātiem pētersīļiem un brūklenēm.

::!recepte::

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!