Foto: Shutterstock
Salds deserts svētku reizēm – vīnā plaucēti rabarberi ar gaisīgu baltās šokolādes krēmu. Pasniedz labi atdzesētu, lai krēms būtu stings.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gbaltā šokolāde4 olu baltumi1 ĒKpūdercukurs200 mlsaldais krējums1 glāzebaltvīns1 ĒKcukurs1 TKvaniļas ekstrakts4 rabarberi granātābola sēkliņas grauzdētas auzu pārslas

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo krēmu. Karstā ūdens peldē izkausē gabaliņos salauztu šokolādi, līdz tā šķidra. Tad bļodiņu noņem no karstuma. Bļodā sakuļ olu baltumus, līdz tie gandrīz stingri. Tad pievieno pūdercukuru un sakuļ, līdz putas pavisam stingras. Saldo krējumu sakuļ, lai iegūtu putukrējumu.

2

Putukrējuma masā iejauc izkausēto šokolādi (nedaudz padzisušu). Tad pa nelielām porcijām putukrējumā iecilā arī olu baltumus, līdz viss sajaucies. Bļodu apsedz un ieliek ledusskapī uz stundu.

3

Kamēr krēms stingst, gatavo rabarberus. Katliņā lej vīnu, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu. Tāpat pielej arī nedaudz ūdeni (aptuveni pusglāzi). Šķidrumā saber 3–5 cm gabaliņos sagrieztus rabarberus un ļauj sākt šķidrumam vārīties. Rabarberus novāra 2–3 minūtes, pēc tam izslēdz plīti un ļauj tiem šķidrumā atdzist.

4

Sagatavo četras deserta glāzītes vai trauciņus. Vispirms liek nokāstus rabarberus, tad šokolādes krēma kārtu. Tad virsū atkal rabarberus un krietnu tiesu gaisīgā krēma. Desertus izrotā ar granātābola sēkliņām un auzu pārslām. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!