Foto: Shutterstock
Veselīga, koša un zibenīgi pagatavojama ballīšu un dārza svētku uzkoda, ko atzinīgi novērtēs gan lieli, gan mazi kārumnieki. Galvenie šīs uzkodas "trumpji" ir gardā mērcīte un interesantais pasniegšanas veids.
10Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

paprika burkāni selerijas kāti gurķi MĒRCEI:400 mlbezpiedevu jogurts3 ĒKcitronu sula1 TKcukurs3 ķiploku daiviņas2 ĒKfranču sinepes kapāti zaļumi pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Burkānus un gurķus nomizo. Paprikai izņem sēklotni. Visus dārzeņus sagriež aptuveni vienāda izmēra salmiņos.

2

Gatavo mērci. Liek visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņā un sakrata, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

3

Lej mērci nelielās glāzītēs, piepildot tās aptuveni līdz pusei. Katrā glāzītē liek dažāda veida dārzeņu salmiņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!