Fоtо: Shutterstock
Rabarberu sukādes – vienkāršs un garšīgs veids, kā saglabāt pavasara garšu.
3recipe.ingredients
vidēji

recipe.ingredients

1 kgrabarberi350 gcukurs100 gpūdercukurs

recipe.preparation

1

Nomizotus rabarberu kātus sagriež mazākos gabalos, pārkaisa ar cukuru un ber burkā vai kādā citā traukā. Atstāj rabarberus uz nakti nostāvēties vēsumā, lai tie sāk sulot un izveidotos sīrups.

2

Pēc tam ber visu caurdurī, zem kura palikta bļoda, lai notek viss liekais šķidrums*. Ieteicams šādi atstāt notecināties sīrupu uz vairākām stundām, ik pa brīdim apmaisot rabarberus, lai tie kļūtu pēc iespējas sausāki.

3

Izkaisi rabarberu gabaliņus uz cepešplāts un liec žāvēties cepeškrāsnī 50 grādu temperatūrā vismaz uz astoņām stundām. Ja ir pieejams elektriskais žāvētājs, kaltē rabarberus 40 grādos aptuveni diennakti. Tad pārber ar pūdercukuru, apmaisa un kaltē siltā vietā vēl vismaz 12 stundas.

*Ja nevēlies izmantot elektriskās ierīces, notecinātos rabarberu gabaliņus var savērt diegā un likt žāvēties, līdz iegūta vēlamā konsistence.

*Notecināto sīrupu var uzkarsēt un pildīt pudelēs. Tas noderēs desertu un limonāžu gatavošanai.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !