Foto: Vida Press
Radoša atkāpe no klasiskā plova un citiem varbūt jau ierastiem rīsu ēdieniem. Jērs salikumā ar papaiju, riekstiem, dzērvenēm un specifiskām garšvielām radīs vairāk kā oriģinālu salikumu.
30Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 TKkumina sēklas2 TKkoriandra sēklas1 TKkaltēts ingvers1 ĒKmedus400 gjēra gaļas steiks4 ĒKolīveļļa2 gab.mazie sīpolloku sīpoli2 gab.ķiploka daivas1 gab.čili1 TKsarīvēts, svaigs ingvers2 gab.citronzāles stiebri300 gbasmati rīsi25 gžāvētas dzērvenes pēc garšaskaltēts koriandrs pēc garšaskaltēts kumins500 mldārzeņu buljons pēc garšassakapāts svaigs koriandrs un pētersīļi50 gmandeles1 gab.papaija

Sagatavošana

1

Sakarsē sausu pannu un apgrauzdē tajā kumina un koriandra sēklas.

2

Nelielā trauciņā sajauc pusi apgrauzdēto sēklu ar ingvera pulveri, medu un smalki sakapātu ķiploku.

3

Sagriež jēra gaļu smalkākos gabalos un sajauktajās garšvielās. Rūpīgi apviļā gaļu un uz 30 minūtēm ļauj tai iemarinēties ledusskapī.

4

Sakarsē dziļu pannu vai katlu ar eļļu un apcep pavasara jeb jaunos sīpolus, smalki sakapātu ķiploku, čili, ingveru, citronzāli un pacep dažas minūtes. Pievieno rīsus, dzērvenes, pārējās sausās garšvielas, atlikušās grauzdētās sēklas un to visu pārlej ar buljonu. No sākuma ļauj visam vārīties uz lielākas uguns, tad noregulē mazāku liesmu un, ik pa brīdim apmaisot, ļauj sautēties zem vāka, līdz rīsi ir mīksti. Tas varētu prasīt aptuveni 12 minūtes.

5

Sakarsē pannu ar eļļu, apcep iemarinēto jēra gaļu aptuveni 4 mintūtes, lai tā iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

6

Apcepto gaļu sajauc ar novārītajiem rīsiem un piedevām, iemaisa svaigi sakapātus zaļumus, gabaliņos sagrieztu papaiju, mandelēm un pasniedz.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!