Foto: DELFI
Smūtijs ir izcils veids, kā apēst augļus, kas maisiņā saspiedušies un vairs nav tik glīti, lai liktu, piemēram, uz kūkām. Vasarā steidzīgos brīžos to var ātri pagatavot un dzert pa ceļam uz darbu vai ballīti!

Noskalo zemenes un nektarīnus. Zemenēm noņem lapiņas un nesagrieztas liek blenderī. Nektarīniem izņem kauliņus, sagriež mīkstumu daiviņās.

Pievieno saldētus rabarberus un ielej pienu. Var izmantot mandeļu pienu vai citu riekstu pienus. Labi garšos arī ar sulu. Izvēlējos parasto pienu, jo tas smūtiju padarīja sātīgāku.

Foto: DELFI
Blendē aptuveni minūti, lai sasmalcinātu saldētos rabarberus. Kad iegūta viendabīga konsistence, lej glāzē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!