Foto: DELFI
Klasiskas vērtības ir neapgāžamas. Ogu ķīselis ar rīsu krēmu uzjundīs atmiņas par bērnības garšām.
70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
ĶĪSELIM:300 gsaldētas ogas vai ievārījums pēc izvēles1 lūdens2 ĒKkartupeļu ciete150 gcukurs KRĒMAM:200 grīsi500 mlsaldais krējums200 gcukurs0.5 TKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Katliņā liec ogas vai ievārījumu, pievieno cukuru un pārlej ar ūdeni. Vāri tik ilgi, līdz ogas gandrīz sāk pajukt, bet vēl satur formu. Nelielā krūzītē kartupeļu cieti samaisi ar dažām karotēm auksta ūdens, lai izveidojas šķidra putriņa. Lēnām lej klāt cieti savārītajām ogām un nepārtraukti maisi, lai masa sabiezē. Kad ķīselis sabiezējis, noņem no uguns un ļauj tam atdzist.

2

Noskalo rīsus aukstā ūdenī, ber katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens ir 2 cm virs tiem. Vāra aptuveni 20 minūtes. Tad atstāj uzbriest zem vāka. Novārītos rīsus atdzesē.

3

Bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz iegūts krēmīgs putukrējums.

4

Atdzesētiem rīsiem, kas sairdināti, pievieno putukrējumu, viegli iecilājot to.

5

Deserta traukos lej ķīseli, virsū liek dažas karotes rīsu krēma. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!