Fоtо: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīga, poraina, viegla un vasarīga tējas kūka, kas ieskaus virtuvi dievišķā aromātā un izceptais kārums izkusīs uz mēles teju kā cukurgraudiņš.
80recipe.minutes
9recipe.ingredients
vidēji

recipe.ingredients

recipe.portions: 10
175 gsviests150 mlpūdercukurs2 citroni3 olas150 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris4 ĒKjogurts vai skābais krējums4 persiki saldējums vai putukrējums pasniegšanai

recipe.preparation

1

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo kūkas veidni 23 cm diametrā.

2

Bļodā liek mīkstu sviestu ar sarīvētām citronu miziņām un cukuru. Izmantojot mikseri, puto to, līdz masa kļuvusi gaisīga un krēmīga. Pa vienai pievieno olas un turpina putošanu.

3

Saputotajā masā iesijā miltus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa viendabīgā mīklā. Pievieno jogurtu vai skābo krējumu un samaisa.

4

Mīklu lej kūkas formā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīklā saliek gabaliņos sagrieztus persikus, dažus iespiežot dziļāk, citiem paliekot vairāk virspusē.

5

Cep aptuveni 50 minūtes, līdz mīkla apcepusies zeltaini brūna.

6

Kūkas veidnei ļauj vismaz 10 minūtes atdzist un tad var ņemt ārā no formas. Pārkaisa ar pūdercuku un pasniedz ar putukrējumu vai saldējuma bumbu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !