Foto: Privātais arhīvs
"Piecpadsmit minūšu laikā var pagatavot pankūkas, kas pelnījušas nokļūt uz žurnāla vāka! Un tik garšīgas, ka uzreiz gribas cept vēl vienu porciju," saka receptes autore Līva Immermane. Šī ir vegānā bezglutēna versija, bet ja ir vēlme, tad var izmantot govs pienu un kviešu miltus.

Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā. Ja nepieciešams, talkā ņem blenderi vai mikseri. Mīklu noliek uz divām minūtēm "atpūsties". Pannā sakarsē eļļu un ar karoti veido nelielas pankūciņas, cep tās uz lēnas uguns no abām pusēm.

Gatavās pankūkas pasniedz ar kļavu sīrupu un saldētām vai svaigām ogām. Pasniegšanai var izmantot arī kādu vasarā vai rudenī pagatavotu ievārījumu.

Tie, kas nav vegāni un uzturā drīkst lietot glutēnu, kukurūzas miltu vietā var izmantot kviešu miltus un sojas piena vietā - govs pienu.

Foto: Privātais arhīvs
Iesūtījusi: Līva Immermane
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!