Foto: Publicitātes foto
Ēdiena gatavošanai piemīt īpaša burvība, kad, ienirstot gatavošanas procesā, var atslābināties, aizmirsties, apmaldīties gatavojamo ēdienu smaržu un garšu labirintos. Pagatavo šovakar balto pupiņu krēmzupu ar aromātiskiem garšaugiem un cietā siera "Džiugas" grauzdiņiem!
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
425 gkonservētas baltās pupiņas50 geļļa200 gsīpoli50 gselerijas sakne50 gburkāni3 ķiploka daiviņas140 gspinātu lapas1 ĒKsasmalcināts rozmarīns1 ĒKsasmalcināti pētersīļi1.4 lvistas buljons50 gkrējums50 grīvēts cietais siers "Džiugas" dažas salvijas lapiņas pēc garšassāls, pipari SIERA KRAUKŠĶIEM:30 grīvēts cietais siers "Džiugas"

Sagatavošana

1

Katlā sakarsētā eļļā 12–15 minūtes apcep sasmalcinātus sīpolus, selerijas sakni, burkānus, ķiplokus.

2

Ieber sasmalcinātu rozmarīnu un pētersīļus un cep vēl vienu minūti.

3

Pielej vistas buljonu, pievieno konservētās pupiņas un vāra 10 minūtes.

4

Zupu sablendē ar blenderi, pievieno spinātu lapas, sāli un piparus, pielej krējumu, pieber sieru "Džiugas" un salej šķīvjos.

Pasniedz ar salvijas lapiņām, siera grauzdiņiem (tos pagatavo, smalki sarīvējot cieto sieru "Džiugas" un apcepot to 200°C cepeškrāsnī 2 minūtes) un dažiem pilieniem olīveļļas.

24 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas®" Delicate

Nobriedis siers ar tīru, asu, spēcīgu garšu. Šis "Džiugas" siers labi piemērots baudīšanai ar kafiju, bet smalki rīvētā veidā var izmantot ēdienu pagatavošanā sāls vai piparu vietā. Īpaši ieteicams ēst pusdienu laikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!