Foto: Shutterstock
Gruzīnu iecienītajai sacebeli mērcei ir daudz un dažādas recepšu variācijas. Aromātiskā mērce parasti tiek pasniegta aukstā veidā kā piedeva pie grilētas gaļas vai zivīm, kā arī lobio, hačapuri, harčo un citiem gruzīnu virtuves ēdieniem.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgtomāti ķiploka daivas1 čili pipars1 ĒKmaltas koriandra sēklas1 ĒKHmeļi-suneļi1 liela bunte kinzas10 bazilika lapas1 ĒKcukurs1 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Tomātus noblanšē, noņem tiem miziņas. Tomātus sagriež mazākos gabalos.

2

Kinzu, baziliku, hmeli-suneli, čili piparu, koriandra sēklas, nomizotus ķiplokus un sāli liek traukā un sablendē viendabīgā masā.

3

Tomātus liek katlā, pievieno cukuru un karsē 20 minūtes (kopš brīža, kad masa sāk burbuļot), ik pa laikam apmaisot.

4

Tad tomātus sablendē, pievieno tiem garšvielu un garšaugu masu. Visu samaisa un karsē vēl piecas minūtes.

5

Karstu masu lej sterilizētās burkās, burkas aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!