Foto: DELFI
Latgales pusē no lietuviešiem aizgūti ne tikai cepelīni, bet arī kugelis – kartupeļu sacepums ar sačurkstinātu cauraudzīti un sīpoliem. Vislabāk tas garšos, ja būs cepts malkas krāsnī uz oglēm, bet var izlīdzēties arī ar cepeškrāsni.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
8 gab.kartupeļi150 gkūpināta gaļa100 gcauraudzītis2 gab.sīpoli

Pagatavošana

1

Nelielos gabaliņos sagriež sīpolus un gaļu. Vislabāk ir izmantot divu veidu gaļu – liesāku kūpinājumu, kas piešķirs patīkamu smaržu un garšu un cauraudzīti, kura treknuma daļa piešķir sulīgumu.

2

Vispirms uz pannas olīveļļā apcep sīpolus, tad pievieno gaļu un turpina cept.

3

Nomizo kartupeļus, sarīvē tos uz smalkās rīves. Šķidrums nekādā gadījumā nav jānokāš!

4

Kartupeļu masai pievieno saceptos sīpolus un gaļu, kā arī ēdamkaroti olīveļļas, visu kārtīgi sajauc. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masai jābūt pašķidrai, tāpēc izvēlies pēc iespējas sulīgākus kartupeļus.

5

Lej ietaukotā veidnē un cep 190 grādos 40 minūtes. Pasniedz karstu ar kārtīgu karoti skābā krējuma.

Ieteicams uzreiz arī apēst visu kugeli, jo auksts vai uzsildīts tas vairs nebūs tik garšīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!