Foto: Shutterstock
Tradicionālā japāņu rāmen zupa ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes šai zupai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu rāmen recepti atklāj "Samsung Galaxy Dream Chef" pavāršova fināliste Monta Meiere.
40Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gcūkgaļas krūtiņa1 neliels Ķīnas kāposts1 paprika3 burkāni saujasēnes3 sparģeļi pēc garšasselerijas sakne1 sīpols3 ķiploka daiviņas rīsu nūdeles laima sula olas pasniegšanai1 ĒKmedus pēc garšassojas mērce1 ĒKsezama eļļa citronzāle šķipsnakanēlis pēc garšasčili

Sagatavošana

1

Vispirms uzvāra nūdeles, kad gatavas, tās atdzesē aukstā ūdenī un noliek malā līdz vēlākam.

2

Pannā apcep cūkgaļas krūtiņu, līdz tā ir vidēji gatava. Sagriež šķēlītēs un atstāj atdzesēties līdz servēšanai.

3

Vāra buljonu, izmantojot pusi no minētajiem dārzeņiem, pievieno medu, kanēli, sojas mērci, citronzāli, citrona sulu pēc garšas. Buljonu ik pa laikam nogaršo – svarīgi panākt umami garšu, kas ir salds, skābs, ass un rūgts reizē. Zupa rāmen ir īpaša tieši ar garšvielu balansu – tai ir jāpanāk visu garšu vienlīdzīga saskaņa.

4

Pāri palikušos dārzeņus sasmalcina plānās strēmelītēs, apcep sezama eļļā ar ķiploku un čili.

5

Atsevišķi apcep vai novāra olas, paredzot vienu uz katru bļodiņu rāmen zupas.

6

Kad buljons gatavs, tam pievieno gatavās nūdeles un dārzeņus. Rāmen servē uzreiz, lai nūdeles un dārzeņi neturpinātu gatavoties karstajā buljonā.

7

Pasniedz ar laima daiviņu, cūkgaļas krūtiņas šķēlītēm un olu. Pārkaisa ar kapātiem lociņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!