Foto: Publicitātes attēls
Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:115 gmīksts sviests310 gmilti240 mlverdošs ūdens1 TKdzeramā soda4 TKpiparkūku garšviela0.5 TKsāls2 TKcepamais pulveris120 gMuskovado cukurs250 mliesala ekstrakts1 ĒKrīvēta ingvera sakne2 viegli sakultas olas GLAZŪRAI:225 gpūdercukurs4 ĒKpiens pistācijas dekoram žāvētas zemenes dekoram

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm x 30 cm cepamo formu.

2

Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek malā.

3

Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.

4

Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.

5

Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.

6

Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar pienu.

7

Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

8

Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!