Foto: Shutterstock
Daudzu iecienītās graudu sinepes itin vienkārši var pagatavot mājas apstākļos, izvēloties gan sev tīkamākās garšu nianses, gan sinepju konsistenci.
3000Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gdzelteno sinepju sēklas50 gbrūno sinepju sēklas125 mlābolu sula125 mlābolu etiķis1 ĒKcukurs2 ĒKmedus2 ĒKābolu etiķis1 TKsāls

Pagatavošana

1

Sinepju sēklas noskalo aukstā ūdenī, ieliek bļodiņā, pārlej ar ābolu sulu, ābolu etiķi un samaisa.

2

Bļodiņu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz divām diennaktīm, lai sēklas pa šo laiku uzbriestu.

3

Izņem no ledusskapja, lej katliņa, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un vāra. Kad masa "uzmet burbuli", to uz nelielas liesmas turpina vārīt vēl 2 minūtes, tad noņem katliņu no plīts. Pagaršo un, ja nepieciešams pievieno vēl nedaudz etiķa, sāls vai medus pēc garšas.

4

Ja vēlas, lai sinepju masa ir biezāka un krēmīgāka, aptuveni 1/3 daļu sinepju var sablendēt un tad iemaisīt pārējā masā.

5

Sinepju masu pilda sterilizētās burciņās, aizvāko un uzglabā ledusskapī. Ieteicams izlietot trīs mēnešu laikā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!