Foto: DELFI
Saldskābā zaļumu mērcē marinētus, grilētus dārzeņus Jāņos varēsi celt galdā kā piedevu grilētai gaļai vai zivīm. Papildinot dārzeņus ar fetas siera drumstalām un grilētu lavašu vai pitas maizi, iegūsi gardu pamatēdienu tiem, kas ar gaļu ir uz "jūs".
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 kabači4 paprikas6 tomāti pēc garšasfetas siers MĒRCEI:4 ĒKolīveļļa4 ĒKcitronu sula0.5 TKsāls0.5 TKcukurs pēc garšaspipari4 ķiploku daiviņas zaļumu bunte

Sagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, papriku sagriež daivās. Kabačus sagriež aptuveni 1 cm biezās ripās.

2

Dārzeņus liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, cukuru, eļļu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu un visu apmaisa.

3

Ļauj marinādei ievilkties, kamēr tiek kurināts grils. Kabaču ripas un papriku liek grilēšanas restītē un pāris minūtes apgrilē no katras puses, līdz dārzeņu gabaliņi kļūst zeltaini.

4

Blakus restītei liek iesmu, uz kura savērti tomāti, grilējot tos, līdz tomātiem apdeg un sāk plaisāt miziņa.

5

Tad uzmanīgi dārzeņus no restes ieslidina atpakaļ bļodā palikušajā marinādē, pievieno bļodas saturam arī tomātus, ar dakšu sadala mazākos gabalos, visu apmaisa, pārkaisa ar fetas siera drumstalām un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!