Foto: Shutterstock
Ķiršu ievārījums ar spirdzinošu piparmētru aromātu un vieglu, citronīgu skābumiņu. Ziemā, ziežot gardo zapti uz maizes vai pildot pankūkās, gaisā uzvirmos īsta saulainās vasaras aromātu buķete.
90Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgķirši1 citrons500 gcukurs1 piparmētru buntīte

Sagatavošana

1

Ķiršiem izņem kauliņus, ogas ber katlā. Citronam ar asu nazi nogriež plānu miziņu, izspiež citrona sulu.

2

Ogām pievieno citronu sulu un miziņu, kā arī buntītē sasietas piparmētras, visu pārber ar cukuru un liek ledusskapī.

3

Nākamajā dienā izņem katlu no ledusskapja, citrona mizas un piparmētras "izzvejo" un vāra zapti aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam noputojot.

4

Ievārījumu vēl karstu lej iepriekš nosterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem.

5

Burkas apgāž ar vākiem uz leju un pilnībā atdzesē. Šo ievārījumu labāk uzglabāt ledusskapī, jo tam ir salīdzinoši mazs pievienotā cukura daudzums.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!