Foto: Shutterstock
Ziemas krājumiem pagatavojot šos konservus, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, garšīgi liekot lietā gan brango kabaču, gan saules pielieto, sulīgo tomātu ražu.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kgkabači2 kgtomāti4 paprikas pākstis4 ķiploka galvas250 mleļļa220 mletiķis3 ĒKsāls250 gcukurs

Sagatavošana

1

Kabačus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus un paprikas pākstis (sēklotni iepriekš izņem) sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.

3

Mērcei pievieno kabaču ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.

4

Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.

Šajā receptē tomātus var aizstāt arī ar rūpnieciski ražotu vai pašgatavotu tomātu sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!