bolu biezenis
Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā saglabāt ziemas krājumiem bagātīgo ābolu ražu. Maigs ābolu biezenis ar iebiezināto pienu būs gan gards kārums, ko leksēt karotēm vien, gan varēsi to izmantot, lai ziestu uz maizes, brokastu pankūkām vai tortes biskvīta.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 kgāboli1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru250 gcukurs300 mlūdens

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, izgriež serdes, mīkstumu sagriež šķēlēs vai gabaliņos un liek katlā. Pievieno ūdeni un vāra.

2

Kad masa sāk burbuļot, turpina vārīt 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

3

Tad noņem katlu no plīts, masu sablendē vai iztrin caur sietu, lai iegūtu viendabīgas konsistences biezeni.

4

Katla saturam pievieno cukuru, iebiezināto pienu un turpina vārīt vēl 20 minūtes.

5

Karstu masu pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!