Foto: Privātais ahīvs. Māra Semjonova
Šie sulīgie, vienkāršie dārzeņu salāti rudens un ziemas mēnešos ir labs veids, kā garšīgi uzņemt vitamīnus. Pagatavo lielāku daudzumu, sapildi tos burciņās un uzglabā ledusskapī, lai turpmākās pāris nedēļas nevajadzētu lauzīt galvu par to, kādus salātus sašņikāt pusdienām vai vakariņām. Recepti iesaka Antuanete.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kgkāposti1 kgpaprika1 kgburkāni250 gcukurs (glāze)4 ĒKsāls0.5 letiķis1 leļļa

Sagatavošana

1

Kāpostus sasmalcina. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Paprikai izņem sēklotni, sagriež plānās strēmelītēs.

2

Dārzeņus liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar rokām apmaisa. Pamīca, lai no dārzeņiem sāk izdalīties sula.

3

Atstāj salātus uz nakti atsuloties. Nākamajā dienā stingri sapilda burciņās un aizvāko.

4

Ledusskapī šie salāti uzglabājas vismaz mēnesi un, iespējams, pat ilgāk. Parasti gan tie apēdas daudz ātrāk.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!