Foto: Частный архив

"Recepte nav sarežģīta, nav arī laikietilpīga, bet rezultātā iegūstam gardu un aromātisku ēdienu, ko var pasniegt gan siltu - ar jogura mērci, gan aukstu - liekot uz maizītēm ," skaidro receptes autore Tatjana savā "Instagram" kontā, kurā viņa dalās ar veselīgām un figūrai draudzīgām receptēm.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgtītara vai vistu aknas2 sīpoli500 gķirbis200 grikota1 ola4 ĒKrupja maluma kviešu vai auzu milti pēc garšassāls un pipari1 saujaķirbju sēklas125 gbezpiedevu jogurts1 sālīts gurķis2 ĒKcitronu sula2 ķiploka daiviņas pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Aknas noskalo, sagriež gabaliņos. Ķirbi nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolu nomizo, sasmalcina.

2

Aknas, sīpolus un pusi ķirbju liek blenderī un sasmalcina viendabīgā masā.

3

Pievieno rikotu, olas, miltus, sāli un piparus.

4

Iemaisa masā atlikušos ķirbju kubiņus.

5

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

6

Lej veidnē sagatavoto masu, cep krāsnī 1 stundu. Pārkaisa ar sausā pannā apgrauzdētām ķirbju sēkliņām.

7

Gatavo mērci. Jogurtam pievieno uz rupjās rīves sarīvētu vai sīki sasmalcinātu gurķi, caur spiedi izspiestas ķiploku daiviņas, sāli, piparus, citronu sulu un kapātus zaļumus pēc vēlmes. Es šoreiz izmantoju kinzu.

Aknu suflē griež šķēlēs un pasniedz, pārlejot ar mērci.

Foto: Частный архив

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!