Foto: Shutterstock
Garšām bagātie turku zirņu-burkānu salāti, kas pagatavojami 15 minūtēs, sniegs sāta sajūtu ar patīkamu viegluma pēcgaršu.
15Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gkonservēti turku zirņi1 burkāns1 ĒKsviests2 ķiploka daiviņas pēc garšassāls2 ĒKcitronu sula0.5 TKcukurs1 TKtahini pasta2 ĒKgrieķu jogurts pēc garšaspētersīļi

Sagatavošana

1

Zirņiem nolej šķidrumu (to var izmantot gardu bezē cepumu pagatavošanai, sekojot šīs receptes norādījumiem), ber tos bļodā. Burkānus nomizo, sarīvē. Ķiplokus nomizo, sasmalcina. Zaļumus sīki sakapā.

2

Pannā izkausē sviestu, liek cepties sasmalcinātus ķiplokus, pēc minūtes pievieno burkānus un turpina cept pāris minūtes.

3

Burkānus liek pie zirņiem. Pievieno tahini pastu, jogurtu, sāli, piparus, citronu sulu, sasmalcinātos zaļumus un visu samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!