Foto: Shutterstock
Pasta "alla norma" ir tradicionāls sicīliešu ēdiens, kura dzimtene ir Katānijas reģions. Tā pagatavošananai nepieciešamas vien pāris pamatsastāvdaļas: pasta, baklažāns, tomāti, rikotas siers un baziliks, bet rezultāts pārsteigs pat izlepušāko gardēdi. Kā atklāj "Telegraph", tad lieli "pasta alla norma" cienītāji ir arī pasaulslavenie itāliešu dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabana.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņa pastas1 baklažāns ollīveļļa cepšanai2 ķiploka daiviņas0.5 sīpols1 lielā bundža konservētu tomātu1 TKoregano1 TKcukurs baziliks vai pētersīļi100 gsālīta rikota

Pagatavošana

1

Makaronus novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma un pielūkojot, lai makaroni nepārvārās.

2

Sagriež baklažānu šķēlēs. Ķiplokus un sīpolus nomizo, sasmalcina. Konservētos tomātus sasmalcina. Zaļumus sakapā.

3

Pannā uzkarsē eļļu, pa porcijām apcep baklažānu šķēles zeltainas no abām pusēm, pievienojot arī šķipsnu sāls.

4

Kad baklažāni izcepti un izņemti no pannas, pannā palikušajā eļļā (ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz) uz vidējas liesmas apcep ķiplokus un sīpolu 3-4 minūtes. Pievieno tomātus, oregano, sāli, piparus, cukuru un, ik pa laikam apmaisot, sautē 10 minūtes. Tad pievieno pannas saturam baklažānus, izkarsē minūti. Liek klāt nokāstos makaronus un apmaisa.

5

Pārkaisa ar zaļumiem un sieru (rikotu šajā ēdienā vari aizstāt ar parmezānu vai fetu) un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!