![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6af21ee0-6194-11ed-b4c0-b95419279305.jpg?w=576&h=313)
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 lsilts ūdens30 gcietais raugs2 ĒKcukurs5 ĒKmilti1.4 kgmilti1.5 ĒKsāls2 ĒKeļļa pēc garšasķiploki vai ķiplolu granulas300 gvārītas sarkanās bietes vai blendēti lakši2 ĒKetiķis
Sagatavošana
1
Atsevišķi sarīvē vārītas sarkanās bietes un aplej ar etiķi, atstāj ievilkties. Biešu vietā var izmantot līdzvērtīgu daudzumu sablendētu lakšu, nātru, spinātu vai burkānus, kabačus, ķirbjus (dārzeņiem jābūt vārītiem vai kaltētiem).
2
Sagatavo rauga mīklu. Siltā ūdenī iejauc raugu, cukuru un 5 ēdamkarotes miltu, visu samaisa viendabīgā masā, atstāj uzrūgt 10 minūtes.
3
Izsijā 1,4 kg miltu, pieber sāli, pievieno eļļu, ķiplokus, sagatavoto ieraugu un bietes. Visu kārtīgi izmīca un siltumā uzraudzē vienu stundu.
4
Sadala mīklu, savirpina bagetes formā. Cep līdz 230 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes.
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6af02310-6194-11ed-b4c0-b95419279305.jpg?w=876)
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit