Foto: Vida Press
Grēcīgs baudījums visai ģimenei! Norādītie daudzumi paredzēti aptuveni 23x23 cm lielai veidnei.
240Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gcepumi100 gkausēts sviests1.8 lvaniļas saldējums500 gsālīti zemesrieksti385 gvārīts iebiezinātais piens ar cukuru180 gtumšā šokolāde125 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Trauku, kurā saldēsi kūku, izklāj ar pārtikas plēvi, atstājot rezervi pāri malām.

2

Saldējumu izņem no ledusskapja un ļauj tam atkust.

3

Gatavo kūkas pamatni: cepumus sadrupina smalkās drupačās, samaļot blenderī vai izmantojot mīklas rulli. Drumstalas samīca kopā ar sviestu.

4

Cepumu un sviesta masu klāj sagatavotajā kūkas veidnē, izlīdzina un liek ledusskapī dzesēties.

5

Gatavo pildījumu: atkusušajam (bet ne pilnībā izkusušajam) saldējumam pievieno zemesriekstus, visu samaisa un masu ar karoti liek uz sagatavotās kūkas pamatnes. Nolīdzina virsmu un liek saldētavā uz stundu.

6

Glazūra: iebiezināto pienu no kārbas liek lielā bļodā un maisa, līdz tas kļūst vijīgi plūstošs. Pārlej masu sasalušajai saldējuma kārtai.

7

Karstumizturīgā bļodā liek gabaliņos salauztu šokolādi, pievieno saldo krējumu un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Kad šokolāde izkususi, samaisa, lai masa ir viendabīga, un pārlej gandrīz gatavajai kūkai.

8

Liek trauku saldētavā un saldē 2-3 stundas.

9

Pirms pasniegšanas saldējuma kūku uzmanīgi izņem no veidnes, velkot aiz pārtikas plēves maliņām. Noņem pārtikas plēvi un sagriež kūku kvadrātiņos. Pasniedz tūlīt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!