Foto: "Vegāns virtuvē" publicitātes foto

Ļoti garšīga, bet figūrai draudzīga zemeņu kūka bez miltiem, olām, cukura un piena produktiem. Recepti iesaka "Instagram" konta vegansvirtuve autore Kristīne Bergfelde.

Sastāvdaļas paredzētas 20-25 cm diamtera kūkas veidnei ar noņemamu malu.

::recepte::

Indijas riekstus pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē 4 stundas, tad ūdeni nolej.

Veidni izklāj ar cepamo papīru.

Dateles un mandeles liek blenderī vai virtuves kombainā un sablendē, līdz masa ir viegli lipīga.

Ber masu veidnē un izlīdzina vienmērīgā kārtā, piespiežot ar karotes gludo pusi vai pirkstiem. Liek pamatni ledusskapī.

Pa to laiku gatavo pildījumu. Indijas riekstus, kļavu sīrupu un citronu sulu sablendē viendabīgā masā.

Pievieno zemenes un turpina blendēt, līdz masa ir viendabīga kā smūtijs.

Katliņā lej auzu pienu, pievieno agaru un maisot uzkarsē līdz aptuveni 90 grādiem pēc Celsija skalas. Tad lej to klāt blenderī esošajai zemeņu masai un kuļ vēl brīdi, līdz abas masas ir vienmērīgi sajaukušās.

Lej zemeņu masu virs kūkas pamatnes, dekorē ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm.

Liek kūku ledusskapī uz pāris stundām, līdz pildījums ir sastindzis.

::!recepte::

Lūk, video, kuru noskatoties, varēsi izsekot kūkas tapšanai soli pa solim.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!