Foto: Privātais arhīvs
"Jāņogu želeja noderēs kūku un citu kulinārijas izstrādājumu pildījumam, kā piedeva pankūkām vai vienkārši tāpat – uz maizes šķēles. Ātri un gardi, turklāt želeja saglabā košo krāsu. Recepte lieliska, vien precīzi jāseko priekšrakstiem," tā pārbaudītu jāņogu želejas recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

::recepte::

Ogas nomazgā (tās var būt ar ķekariem), liek katlā, pievieno cukuru un, izmantojot koka karoti, saspaida, līdz izdalās sula.

Tad liek katlu uz plīts un uz straujas uguns karsē 8 minūtes kopš brīža, kad parādījies pirmais burbulis.

Jāņem vērā, ka masa stipri putos un palielienāsies apjoms, tādēļ jāizvēlas dziļāku katlu. Vārīšanas laikā putas nost neņem!

Nepārtraukti maisot, sagaida astoto vārīšanas minūti, tad izkāš masu caur sietu. Ja ir putas, tad šajā brīdī tās noņem.

Želeju pilda tīrās burkās, aizvāko, atdzesē un novieto vēsumā.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!