Foto: Privātais arhīvs
"Bērnībā veikalā varēja nopirkt burciņās fasētus ungāru ražojuma salātus "Balaton", kas bija ārkārtīgi gardi. Eksperimentējot ar sastāvdaļām, izdevās pagatavot salātus, kas pēc garšas ir ļoti līdzīgi," no "Facebook" konservēšanas grupas dalībnieka Laura Cekula aizgūtu un savai gaumei pielāgotu recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.

No šī produktu daudzuma sanāk 7 burciņas (0.7 l) salātu

::recepte::

Paprikai izņem sēklotni, sagriež plānās strēmelītēs. Burkānus nomizo, sagriež plānos salmiņos vai saēvelē, izmantojot dārzeņu mandolīnu. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Tomātus sagriež mazākos gabaliņos vai sablendē viendabīgā masā (vāroties tie tāpat izšķīdīs).

Liek katlā sakarsētā eļļā tomātus, burkānus, papriku un apmaisot karsē.

Kad masa sāk burbuļot, to apmaisot vāra 15 minūtes - burkāniem jābūt vēl pastingriem.

Pievieno sīpolus, sāli un cukuru, pavāra vēl 10 minūtes.

Pievieno etiķi, iemaisa, noņem katlu no plīts, liek salātus tīrās burciņās, aizvāko, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!