Foto: Shutterstock
Bez karsēšanas pagatavojama zaļumu mērce jeb zaļā adžika ziemas krājumiem. Ziemā to varēsi izmantot kā piedevu salātiem, kā gaļas marinādi vai pievienot skābajam krējumam, iegūstot gardu uzkodu mērci.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

30 ķiploka daiviņas2 zaļās paprikas2 zaļie čili pipari1 bunte pētersīļu1 bunte diļļu3 ĒKcukurs1 ĒKsāls50 mlolīveļļa ĒKetiķis (9%)

Sagatavošana

1

Ķiplokus nomizo. Paprikai izņem sēklotni. Čili pipariem nogriež sausos kātiņus.

2

Visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā vai izmaļ caur gaļas mašīnu.

3

Bļodā nostādina aptuveni 3 stundas.

4

Apmaisa, lej tīrās burciņās, kas izplaucētas ar verdošu ūdeni. Aizskrūvē ar tīriem, ar verdošu ūdeni iepriekš pārlietiem vāciņiem.

5

Uzglabā vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!