Gardas zirņu zupas recepti, kurai īpaši kārdinošu garšu un sātīgumu piešķir apceptas mednieku desiņas, iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

No šī produktu daudzuma sanāk 3 litri zupas.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzešķeltie zirņi3 kartupeļi, sagriezti kubiņos1 burkāns, sagriezts ripiņās1 sīpols, sasmalcināts5 mednieku desiņas, sagrieztas ripiņās pēc garšassāls un pipari eļļa cepšanai2 lauru lapas5 smaržīgie pipari zaļumi, sakapāti

Sagatavošana

1

Zirņus pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj mirkt pāris stundas. Lai zupu pagatavotu ātrāk, var izmantot konservētos zirņus.
Padoms: Ja laika nav daudz, vari izlīdzēties, tikai rūpīgi noskalojot zirņus vairākos ūdeņos, līdz ūdens vairs nav miltains. Rēķinies, ka iepriekš neizmērcēti zirņi gatavosies nedaudz ilgāk. Interneta vietnes "Shkolazhizni" veidotāji iesaka zirņu vārāmajam ūdenim pievienot šķipsnu sodas, jo tai piemīt pākšaugus mīkstinošas īpašības. Kādēļ tā? Izrādās, sārmainā vidē produkti kļūst mīkstāki un ātrāk pagatavojami.

2

Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, ieber zirņus un vāra 30 minūtes, pēc nepieciešamības nosmeļot putas. Tad liek klāt kartupeļus un turpina vārīt.

3

Kamēr zirņi vārās, pannā uzkarsē eļļu. Liek cepties desiņas, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus un cep 2-3 minūtes, liek klāt burkānus un cep vēl pāris minūtes.

4

Pannas saturu ber katlā, pievieno lauru lapas, piparus un vāra 4-5 minūtes, līdz burkāni mīksti.

5

Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!