Foto: Kadrs no "Youtube" video

Ja vēlies pārsteigt ģimeni vai viesus ar ko nebijušu, pagatavo gardus vistas salātus, noslēpjot tos "skudru pūznī", kas veidots no kraukšķīgiem, mājās gatavotiem kartupeļu salmiņiem. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gvārīta, cepta vai grilēta vistas fileja2 tomāti1 svaigs gurķis50 gsiers1 ķiploka daiviņa pēc garšassāls100 gmajonēze3 kartupeļi eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Vistas fileju sagriež kubiņos. Gurķi sarīvē ar rupjo dārzeņu rīvi vai sagriež salmiņos. Tomātiem izņem sēklotni, sagriež tos kubiņos. Sieru sarīvē ar rupjo dārzeņu rīvi.

2

Gaļu, tomātus, sieru un gurķus, kam noliets liekais šķidrums, liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, majonēzi un apmaisa.

3

Kartupeļus sarīvē uz Korejas burkānu rīves vai rupjās dārzeņu rīves. Liek salmiņus bļodā ar aukstu ūdeni, apmaisa, lai atbrīvotu no liekās cietes. Tad kartupeļus nokāš, nosusina papīra dvieļos un pa porcijām apcep zeltainus pannā uzkarsētā eļļā. Zeltainās kartupeļu skaidiņas izsmeļ no pannas un liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu eļļu. Atdzisušus pārkaisa ar šķipsnu sāls.

4
5
Sagatavotos salātus liek bļodiņā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Bļodiņu liek uz šķīvja, apgriež otrādi un uzmanīgi noņem, lai salāti paliek uz šķīvja, veidojot skudru pūžņa formu.
6

Tieši pirms pasniegšanas pārber salātus ar kartupeļu salmiņiem, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu. Dekorē ar kapātiem lociņiem.

Lai labi garšo!

Noskaties šo video, lai izsekotu salātu tapšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!