Jolo virtuve - 194
Foto: Privātais arhīvs
Šķiet, ka viss jau ir redzēts un izbaudīts, bet tad pie apvāršņa parādās māla podiņā cepts karstais rasols ar siera cepuri. Cep tik augšā, ēd un brīnies! Pārbaudītu un ģimenē iecienītu recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Matisone.

Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no izvēlēto cepamtrauku lieluma.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vārīti burkāni vārīti kartupeļi vārītas olas desa, vārīta gaļa vai šķiņķis marinēti gurķi konservēti zaļie zirnīši sīpoli sāls un malti melnie pipari majonēze skābs krējums kečups siers

Pagatavošana

1

Kartupeļus, burkānus, marinētos gurķus un desu sagriež kubiņos.

Jolo virtuve - 196
Foto: Privātais arhīvs
2

Sīpolus un olas sasmalcina. Zirnīšiem nolej šķidrumu.

Jolo virtuve - 197
Foto: Privātais arhīvs
3

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sāli, piparus un apmaisa.

4

Gatavo mērci, bļodiņā samaisot majonēzi ar krējumu un kečupu pēc garšas.

5

Sieru sarīvē vai sagriež plānās šķēlēs.

6

Sagatavoto rasolu ber karstumizturīgā veidnē vai māla podiņos, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sieru un cep iepriekš sakarsētā krāsnī minūtēs 20-25, līdz siers izkusis.

Foto: Privātais ahīvs
7

Pasniedz ar maizi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!