Foto: Privātais arhīvs
Karbonādes un kotletes, bez šaubām, ir latviešu iecienītākie gaļas ēdieni. Nez, kas sanāktu, apvienojot abus šos labumus vienā ēdienā? Sulīgas un gardas viltotās karbonādes no maltās gaļas! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

maltā gaļa sāls un malti melnie pipari milti panēšanai olas panēšanai eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un samīca viendabīgu masu. Sīpolu un ķiplokus pievienot nevajadzētu, jo tad rezultātā sanāks kas līdzīgs kotletēm.

2

Olas sakuļ. Miltus ieber bļodiņā.

Foto: Privātais arhīvs
3

Malto gaļu sadala aptuveni vienāda lieluma gabaliņos un starp samitrinātām plaukstām saplacina, veidojot karbonāžu formu.

Foto: Privātais arhīvs
4

Pannā uzkarsē eļļu. Sagatavotās "karbonādes" uzmanīgi apviļā miltos, tad olā un liek cepties, apcepot zeltainas no abām pusēm.

Foto: Privātais arhīvs
5

Pasniedz ar salātiem, katupeļu biezputru vai citām piedevām pēc izvēles.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!