Foto: Publicitātes foto
Ēdienu blogere Zane Grēviņa raidījumā "Našķoties" gatavo sātīgu liellopa maltās gaļas čili sautējumu, kā garšvielu izmantojot tumšo šokolādi. Ēdiens pasniegts pavisam neierastā veidā – no maizes gatavotā bļodiņā.
90Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
500 gliellopa maltā gaļa600 mlliellopa buljons400 gkonservēti tomāti sava sulā, gabaliņos2 ĒKeļļa30 gsviests250 gkonservētas vai vārītas pupiņas1 liels sīpols3 tumšās šokolādes gabaliņi1 ĒKbrūnais cukurs pēc garšasčili pulveris pēc garšaspaprikas pulveris pēc garšasKajēnas pipari pēc garšaskumins pēc garšassāls3 nelieli maizes klaipiņi3 ķiploka daiviņas ĒKeļļa siers pasniegšanai, sarīvēts

Sagatavošana

1

Sakarsētā pannā vai katliņā liek sviestu, pievieno eļļu, tajā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, tad pievieno malto gaļu un maisot apcep to.

2

Katliņa saturam pievieno paprikas pulveri, čili, Kajēnas piparus un kumīnu, iemaisa tomātu gabaliņus, buljonu un pupiņas. Čili atstāj gatavoties apmēram 30–40 minūtes.

3

Sagatavo maizes bļodiņas. Maizes klaipiņiem nogriež "vāciņus" jeb virspusi, izņem mīksto maizes vidu (maizes drupačas ieteiktu atstāt cepeškrāsnī kaltēties un pēcāk samalt rīvmaizē, pievienot kotletēm vai kā citādi izmantot virtuves darbos).

4

Maizes bļodiņas iekšpusi un vāciņa apakšpusi ieziež ar eļļu, kas sajaukta ar izspiestām ķiploka daiviņām, tad "bļodiņas" liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 15–20 minūtes.

5

Gatavā čili iemaisa cukuru, pievieno šokolādes gabaliņus un sāli.

6

Čili liek pagatavotajās bļodiņās, virspusē ber sarīvētu sieru un pasniedz.

Skaties, iedvesmojies un našķojies kopā ar Zani Grēviņu – sestdien, 2. maijā, pulksten 9.20 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!". Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!