Foto: "Gemoss" publicitātes foto
Šajā laikā maizes cepšana mājās kļuvusi par kulta lietu, tāpēc "Gemoss" vadītāja Ieva Treija padalās ar savu iecienīto nemaizes jeb maizes bez miltiem recepti. Pagatavošana ir vieglāka par vieglu – visas sastāvdaļas tikai jāsamaisa un par pārējo parūpēsies cepeškrāsns. Turklāt šī maize, pateicoties pilnvērtīgajam sastāvam, ir ļoti sātīga.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gķirbju sēklas, sasmalcinātas100 gsaulespuķu sēklas100 gsezama sēklas100 gvalrieksti, sasmalcināti100 gIndijas rieksti, lazdu rieksti vai mandeles, sasmalcināti50 gsaulē kaltēti tomāti30 gklijas50 gauzu pārslas50 gčia sēklas3 olas pēc garšassāls6 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā, samaisa. Pievieno olas, eļļu un samaisa.

2

Ietauko formu, kurā ceps maizi.

3

Masu viegli izlīdzina formā un liek cepeškrāsnī. Tikai tad uzstāda krāsnij 175–180 grādu temperatūru un cep 35–40 minūtes.

4

Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz ar zaļumu sviestu (idejas meklē te) vai pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!