Foto: DELFI
Šī karaliski gardā plātsmaize rabarberu un zemeņu sezonā jāizmēģina katram kārumniekam!
70Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 grabarberi300 gzemenes180 gmīksts sviests glāzekefīrs vai paniņas1 TKsoda glāzesmilti300 gmascarpone200 gkefīrs vai paniņas2 olas2 ĒKmilti1 glāzecukurs pēc garšasvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Sviestu liek bļodā, tam pievieno paniņas, sodu un ar karoti visu sajauc viendabīgā masā.

3

Masai pievieno miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, līdz iegūta stingra, veidojama mīkla.

4

Mīklu liek uz cepamā papīra loksnes un izrullē, lai tā būtu plāts lielumā, ierēķinot arī uz augšu uzlokāmo maliņu tiesu.

5

Izrullēto mīklas plāksni ar cepampapīru liek uz plāts, šauj krāsnī un cep 10 minūtes.

6

Pa to laiku rabarberus nomizo. Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos.

7

Gatavo krēmu, sakuļot visas sastāvdaļas.

8

Izņem no krāsns mīklu, vienmērīgā kārtā pārber ar rabarberiem un zemenēm, pārlej ar krēmu.

9

Cep plātsmaizi 35-40 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

10

Atdzisušu sagriež gabaliņos un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!