Foto: Privātais arhīvs
"Šo gardo siera kūku ar šokolādes pamatni un zemenēm pagatavoju dēla 18 gadu jubilejai," teic mūsu lasītāja Ilva Vanaga, daloties ar recepti.

Sastāvdaļas norādītas 26 cm diametra veidnei.

900Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gšokolādes cepumi "Selga"150 gmīksts sviests500 gkrēmsiers2 ĒKmilti150 gskābs krējums200 gpūdercukurs3 olas1 citrons, norīvēta miziņa pēc garšasvaniļas cukurs, ekstrakts vai esence500 gzemenes2 ĒKcitronu sula100 gcukurs pēc garšasvaniļas cukurs, ekstrakts vai esence1.5 TKkukurūzas ciete

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina ar blenderi, sajauc ar izkausētu sviestu. Masu klāj ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām, spiežot masu tā, lai veidojas maliņas. Tad liek veidni ledusskapī.

2

Gatavo pildījumu. Krēmsieru ar mikseri kuļ, līdz veidojas vienmērīga masa (aptuveni pusminūti). Pievieno miltus un iekuļ. Pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru, citrona miziņu un skābo krējumu. Atkal uz vidējo ātrumu sajauc visu kopā. Pa vienai masā iekuļ olas.

3

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem.

4

Masu lej sagatavotajā veidnē, liek krāsnī un cep 50-60 minūtes. "Var formu likt cepties ūdens peldē, lai būtu pilnīgi drošs, ka cepoties masa nesaplaisās. Es neliku – izcepās perfekta," teic Ilva.

5

Kad kūka gatava, krāsni izslēdz, bet kūku laukā neņem – atstāj atdzist vismaz pusstundu krāsnī. Tad ņem laukā un uz nakti liek ledusskapī.

6

Gatavo zemeņu virskārtu. Pusi ogu sasmalcina, otru pusi zemeņu pārgriež uz pusēm.

7

Sasmalcinātās zemenes liek katliņā, pievieno citrona sulu, cukuru un karsē aptuveni 10 minūtes, līdz izveidojas vienmērīga masa. Pievieno kukurūzas cieti, lai masa sabiezētu. Iejauc uz pusēm pārgrieztās zemenes, sajauc un minūti pakarsē, lai tās kļūtu drusku mīkstākas.

8

Ņem nost no uguns un atdzesē. Tad sīrupaino masu klāj uz kūkas, zemenes liekot ar griezuma vietu uz leju. Atkal liek ledusskapī uz pāris stundām un tad kārumu ceļ galdā.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!