Vien piecu sastāvdaļu salāti, kas pagatavojami salīdzinoši ātri un viegli, var kļūt par īstu delikatesi – arī dodoties pārgājienā un ņemot maltīti līdzi. To izsmalcinātība slēpjas tieši mērcē, kas pat visierastākajiem produktiem sniegs restorāna cienīgu garšu, ko atkārtot arī dienās, kad pārgājiena vietā pusdienas tiek baudītas mājas apstākļos. Recepti iesaka "Barbora" garšas eksperts, šefpavārs Dzintars Kristovskis.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 kgjaunie kartupeļi100 gkaperi100 gsarkanie sīpoli30 gpētersīļi200 gpākšu pupiņas60 gmedus60 gDižonas sinepes50 mlolīveļļa1 šķipsnasāls20 ganšovi30 mlbaltvīns, sidrs vai ābolu etiķis pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā un novāra.

2

Gatavos kartupeļus atdzesē un sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās.

3

Pēc tam 2 minūtes noblanšē pupiņas verdošā ūdenī un uzreiz pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, nosusina un noliek malā.

4

Nomizo sīpolus, sagriež tos plānās šķēlēs un pievieno kaperus un smalcinātus pētersīļus.

5

Lai pagatavotu mērci, medu sajauc ar sinepēm, olīveļļu, sāli un smalcinātiem anšoviem, bet piparus beigās pievieno pēc garšas. Mērci var pagatavot, piemēram, vārot kartupeļus.

6

Ja salātus gatavo, lai baudītu tos vēlāk, piemēram, piknikā, tad būtisks ir arī pakošanas solis – katra maltītes sastāvdaļa liekama atsevišķā kārbā – kartupeļi vienā, pupiņas otrā, mērce trešajā un sīpoli ar kaperiem un pētersīļiem ceturtajā, pretējā gadījumā produkti būs izmirkuši un nebūs tik baudāmi.

7

Ja ir tāda iespēja, pirms maltītes baudīšanas apcep vai kā citādi uzsilda kartupeļus un tad sajauc pārējās sastāvdaļas ar tiem, piešķirot salātiem īpaši aromātisku pēcgaršu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!