Foto: Shutterstock
Mūziķim Kārlim Kazākam īpaši skaists rīta mirklis saistās ar bērnības garšu, kad mamma iepriecināja ar biezpiena plācenīšiem. "Vēl guļu, no virtuves istabā ielavījusies mazliet kodīgā saulespuķu eļļas un saldenā pankūku smarža. Acis vēl nevar atvērt, bet ceļš līdz virtuvei blokmājas dzīvoklī nav tāls. To var aiziet nepamostoties. Pie galda mammas rokas pastumj priekšā biezpiena plācenīšu šķīvi. Un jāņogu želejas burciņu." Tagad, ja pamostas pirmais, Kārlis vēlas uzdāvināt īpašo sajūtu saviem bērniem, kuri novērtē garšīgos plāceņus. Pamēģini arī tu un iepriecini savu ģimeni!
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.olas200 ggraudainais biezpiens50 gmilti2 ĒKkrējums0.5 glāzepiens1 ĒKcukurs šķipsnasoda šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Biezpienu ar olām kārtīgi samaisi. Pievieno cukuru, sāli, krējumu un atkal maisi.

2

Pamīšus pievieno pienu un miltus.

3

Kad izveidojusies bieza un nepiloša mīklas konsistence, ieber arī sodu.

4

Tikmēr uzkarsē pannu. Kad tā uzsilusi, ar ēdamkarotes un tējkarotes palīdzību liec mīklu uz pannas, paredzot, ka pankūkas cepoties kļūs lielākas.

5

Cep plāceņus no abām pusēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!