Foto: Publicitātes foto
Uzbeku plovu notiesāsi ar lielu baudu – sastāvdaļās vienkāršs, bet aromāts, kādā sajaucas visas garšas, ir burvīgs. Pievienotā kurkuma piešķir austrumniecisku akcentu un skaistu plova nokrāsu. Ar recepti "Tasty" lasītājiem dalās uzbeks Ahrals Tadžibajevs, restorāna "Uzbekistāna" šefpavārs.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1 kgbasmati rīsi1 kgjēra gaļa300 gsagriezti sīpoli250 grafinēta saulespuķu eļļa1 kgburkāni800 mlūdens6 gab.ķiploki1 TKkurkuma

Sagatavošana

1

Gatavo plovu tādā katliņā, kurā tas nevar piedegt.

2

Katliņā lej rafinētu saulespuķu eļļu.

3

Liec tajā sagrieztus sīpolus. Tiem jābūt sasmalcinātiem naža asmeņa biezumā. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.

4

Pēc tam pievieno jēra gaļu. Gaļai jābūt sagrieztai nelielos gabalos (aptuveni 20-25 gramu smagi). Tiem jābūt tik lieliem, lai pusotras stundas laikā varētu pagatavot.

5

Katliņā ar sīpoliem un gaļu pievieno sāli. Un turpini cept.

6

Kad no gaļas attecējis liekais šķidrums un palicis taukums, pievieno uz rupjas rīves sarīvētus burkānus.

7

Nemaisi! Liec slāņos – gaļa un burkāni.

8

Pēc tam pievieno ūdeni.

9

Pievieno veselas, notīrītas ķiploka daiviņas.

10

Pievieno kurkumu, lai iegūtu dzeltenīgu nokrāsu.

11

Kad ūdens uzvārījies, samazini liesmu un turpini gatavot 20-25 minūtes.

12

Pievērs uzmanību, lai ūdens turas burkānu līmenī.

13

Pievieno rīsus, kas iepriekš izmērcēti, gaļas-burkānu masai. Tie nedrīkst izveidot putru.

14

Rīsi pēc 25 minūšu ilgas vārīšanas būs gatavi.

15

Samaisi rīsus tikai virspusē līdz burkānu kārtai. Burkānus nedrīkst aiztikt.

16

Uzliec katlam vāciņu un turpini vārīt. Pievērs uzmanību ūdens līmenim. Ja paliks lieks ūdens, plovs pārvērtīsies putrā.

17

Kad ūdens vairs nav un palikusi tikai eļļa, kas vārās, vēlreiz uzliec katliņam vāku un turpini vārīt kādas 5-10 minūtes, līdz plovs gatavs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!