Foto: Privātais arhīvs
Vistas lieliskās garšas noslēpums būs dažādo nianšu izteiksmīgumā un saspēlē, un tieši marinādē. Pagatavošana neaizņems daudz laika, īpaši, ja vistiņu iemarinēsi jau iepriekšējā vakarā. "No garā sastāvdaļu saraksta nav jābaidās, pagatavošana tiešām vienkārša," iedrošina receptes autore Silva Kronberga savā "Facebook" lapā "Prieks gatavot".
95Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas filejas eļļa120 mlapelsīnu sula80 mlapelsīnu marmelāde2 ĒKcitrona sula2 ĒKHoisin mērce2 ĒKbaltvīna etiķis2 ĒKsojas mērce1 TKčili mērce0.5 TKķiploku granulas0.5 TKmalts ingvers1 ĒKkukurūzas ciete120 mlpanko rīvmaize1 ĒKsviests100 gmilti2 gab.olas120 mlpiens750 mlbrokastu pārslas lociņi dekorēšanai

Sagatavošana

1

Sajauc kopā sulas, marmelādi, cukuru, "Hoisin" mērci, etiķi, sojas mērci, čili mērci, ķiploku granulas, ingveru un kukurūzas cieti.

2

Vistas filejas pārgriez uz pusēm.

3

Vistas filejas pārlej ar trešdaļu sagatavotās marinādes jeb mērcītes, marinē vismaz stundu. Atlikušo marinādi noliec maliņā.

4

Pannā izkausē sviestu, ber rīvmaizi un apcep, līdz tā kļūst zeltaina.

5

Sasmalcini brokastu pārslas.

6

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, uz pannas izklāj cepamo papīru.

7

Sagatavo panējumu. Vienā bļodā ber miltus, citā – sakul olu ar pienu, trešajā bļodiņā sajauc panko rīvmaizi ar pārslām.

8

Vistas filejas izņem no marinādes, notecini, apviļā miltos, pēc tam – olā, visbeidzot – rīvmaizē. Kārto uz pannā ieklātā cepampapīra.

9

Kad visas filejas sagatavotas, pannu liec krāsnī un cep 20 minūtes, līdz tās ir zeltainas un gatavas. Izņem no krāsns.

10

Atlikušo marinādi uzsildi katliņā, līdz tā sabiezē.

11

Pirms fileju likšanas uz šķīvja, apviļā tās siltajā mērcītē, pēc tam pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!