Foto: Privātais arhīvs
Tas ne tikai gardi izskatās un smaržo, bet arī lieliski garšo. Baudi tunča pīrāgu tāpat vai ar zaļajiem lapu salātiem. Ja nepaspēsi apēst visu pīrāgu cepšanas dienā, droši varēsi to baudīt arī nākamajā, tas joprojām būs mīksts un sulīgs. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.ola apsmērēšanai MĪKLAI:375 gmilti125 mlūdens125 mlpiens50 geļļa5 gsausais raugs1 ĒKcukurs0.5 TKsāls PILDĪJUMAM:360 gkonservēts tuncis bundžā100 gsiers100 gmajonēze1 gab.neliels sīpols

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Vienu trešdaļu piena nedaudz uzsildi. Pievieno raugu un ļauj pastāvēt 10–15 minūtes.

2

Pa to laiku izsijā miltus, pievieno atlikušo pienu, ūdeni un eļļu.

3

Pievieno piena-rauga maisījumu.

4

Pievieno cukuru un sāli, labi izmīci mīklu, līdz tā kļūst gluda un spīdīga. Mīcīšanas procesā nepievieno miltus un rokas iesmērē ar eļļu.

5

Tīru trauku iesmērē ar eļļu, liec tajā mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī atpūsties stundu.

6

Sagatavo pildījumu no tunča (pirms tam nolej lieko šķidrumu), majonēzes, siera un sakapāta sīpola.

7

Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē un liec apaļā, 26 centimetru diametra cepamtraukā tā, lai mīkla ir arī uz trauka sienām.

Foto: Privātais arhīvs
8

Kārto tunča masu, vidu atstājot tukšu.

9

Sagriez vidu astoņās daļās un uzloki virsū tunča masai.

10

Lieko mīklu no trauka sienām nogriez un pārloki tunča masai.

11

Pīrāgu pirms cepšanas atpūtināt nevajag. Iesmērē ar olu un uzreiz liec 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz pusstundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!