Vasaras sezona nenoliedzami ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti tuvāki un tālāki maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Un neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes, kad atvilkt elpu un uzkrāt spēkus tālākam ceļam. Kādas uzkodas izvēlēties, lai tās būtu ne tikai viegli pagatavojamas un ērti paņemamas līdzi, bet arī sniegtu nepieciešamās uzturvielas enerģijas rezervju atjaunošanai? Pieredzes bagātais šefpavārs, "Barbora.lv" garšas eksperts un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis pārgājienu sezonai iesaka vienkāršu, taču reizē arī spēcinošu sendviča recepti, kas noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.
60Minūtes
21Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 šķēlesiecienītākā rudzu vai pilngraudu maize300 gvegāns krēmsiers320 gmarinēti burkāni150 gsīpolu salāti6 gab.burkāni100 mlsojas mērce1 TKkūpinātas paprikas pulveris3 gab.nori lapas3 ĒKkļavu sīrups pēc garšassāls4 ĒKsidrs vai ābolu etiķis2 gab.ķiploka daiviņas50 mlolīveļļa1 gab.sarkanais sīpols20 gdilles20 gpētersīļi20 mlolīveļļa citrona sula no 1/3 citrona1 naža galscitronpipari puscitrona sula pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Burkānus nomazgā un nemizotus cep krāsnī - 150 grādos 30-40 minūtes.

2

Atdzesē, noņem mizu un ar dārzeņu mizotāju griež plānās šķēlēs.

3

Pagatavo marinādi - sadrupina vai sasmalcina nori lapas (var arī izmantot blenderi), sajauc ar pārējām sastāvdaļām vienā masā, pagaršo un pēc nepieciešamības pievieno papildu garšvielas.

4

Sīpolus nomizo un griež plānās šķēlēs, noplucina dillēm un pētersīļiem lapas.

5

Pagatavo mērci - sajauc olīveļļu, citrona sulu, piparus, sāli un citrona mizu. Mērci salātos var iejaukt uzreiz vai paņemt līdzi un visu sajaukt pirms sendviča salikšanas.

6

Lai, ejot garākā pārgājienā, pa ceļam sendvičs neizmirktu, visas sastāvdaļas var iepakot atsevišķi jau gatavas salikšanai kopā. Sendviča būvēšana – uz katras rudzu maizes šķēles uzsmērē krēmsiera kārtu. Tāpat uz katras šķēles liek marinētos burkānus.

7

Uz vienas no šķēlēm liek sīpolu salātus un nosedz ar otru šķēli secībā - maize, siers, burkāni, sīpoli, burkāni, siers, maize.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!