Foto: Nikola Kovaļevska
Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.

''Kā zināms, mēs esam lieli kartupeļu ēdāji, un tieši rudens laikā, kad dārzs pilns ar jaunajiem kartupeļiem, top visādi gardumi. Viens no tiem ir kartupeļu pankūkas, bet šoreiz bez olām un citām dzīvnieku valsts sastāvdaļām – vegāniskās. Pavisam vienkārši un maciņam draudzīgi,'' tā savu recepti ''Tasty'' iesaka Biznesa augstskolas ''Turība'' studente Nikola Kovaļevska. Piebilde: sastāvdaļu daudzums ir aptuvens un maināms atkarībā no savām vēlmēm un ēstgribas.

30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 gab.kartupeļi100 gspināti1 gab.sīpols1 glāzeauzu milti1 glāzeūdens pēc garšasgaršvielas

Pagatavošana

1

Nomazgā, nomizo, sarīvē kartupeļus bļodā (lieko sulu nospiež).

2
Atsevišķā bļodā auzu miltus sajauc kopā ar ūdeni un samaisa, lai veidojas pankūku mīklas konsistence. Pievieno vēlamās garšvielas (es izvēlējos sāli, piparus, persilādi un baziliku).
Foto: Nikola Kovaļevska
3

Smalki sagriež spinātus.

4

Smalki sagriež sīpolus.

5
Visu saliek kopējā bļodā.
Foto: Nikola Kovaļevska
6

Kārtīgi samaisa.

7
Pankūku masu liek uz pannas cepties, ar dakšiņu piespiež, lai plānākas un kraukšķīgākas.
Foto: Nikola Kovaļevska
8

Gatavas pasniedz ar vēlamo mērcīti (es izvēlējos sojas jogurtu ar dillēm un sāli) un kādu dārzeni - gurķi, tomātu u. c.

Veidojam recepšu kolekciju "Students virtuvē" kopā! Sūti savu recepti uz receptes@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!